HTML

2562 - Aerial

2008.05.22. 01:02 | majkifiam | Szólj hozzá!

Egy lemez a dubstep mélyebbik, minimálisabb oldaláról. Vegyük gorcső  alá a holland 2562 néven futó figura első dubstep albumát, ami az Aerial címet kapta. Igazából csak június 2.-án fog kijönni, dehát tudjuk milyen ez a mocskos internet. Én meg természetesen beszereztem a kalózpromót (bocs 2562). A Redux-szal indítunk ami egy finoman bizsergető dallamnak köszönheti az atmoszférikus hangulatát, egyedien megfogalmazott hangzását. Kicsit minimal dubos cucc, de ez így van jól. Második track a Morvern ami szintén a minimalosabb vonalat képviseli az albumon, kellemesen átjárja az agyunk minden egyes zugát, ínyenceknek való hangok a háttérben, folyamatosan lüktető beatek. A Moog Dub kicsit jobban odateszi magát , de még mindig elkényeztet a fülesből áradó zaj. Remek bassline-ok, még így is hallani őket, tehát a dubstep életérzés megvan, főleg amikor bejönnek az első wobble hangok is. Channel Two.Egy halfstep ütemekkel operáló  remekbeszabott tune. Néha már azt érzem, hogy tyú...
Jöjjön a Techno Dread egy abszolút hatásos, nagyon eltalált bassline-nal. Igazából ez adja meg az alaphangulatát a számnak. Kicsit masszírozza az ember fejét, de nem nyomja össze, pont olyan zsibbasztó, mint két -három sör. A Basin Dub egy érdekes  reverbekkel megspékelt darab  a bassline ismét  simogat, de úgy látszik ez egy ilyen album. A Greyscale ismét berlini minimal dubbá fajul, kicsit Burial-ra emlékeztet a csattanató hang. A vége felé  bekeményítünk, de azért megmaradunk a minimal dub keretein belül. Az Enforcers visz minket előre, mintha egy alagútban sétálnánk, és néha megtorpannánk egy pillanatra, de mégis masszívan menetelünk előre, majd egyszercsak kiérünk a fényre. A nyahbinghi dobokat használó Kameleon igazi csemege, személy szerint engem megérintett ez a tune, elsőhullámos dubstep számokra emlékeztet (engem). Zárásként a The Times a minimalitás talaján  lépked, kibaszottul elszállós cucc. Kezdem megszeretni ezt a vonalat amit manapság olyan trendi hallgatni dubstep körökben (Martyn, TRG, Appleblim, Peverelist, Pangea, 2562...), pedig én is inkább a beteg wobblékért és a reggae influence  cuccokért voltam oda. Az idők változnak, ahogyan az én ízlésem is.

Címkék: dubstep minimal dub

A bejegyzés trackback címe:

https://majkikalonji.blog.hu/api/trackback/id/tr56481536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása